Laksefiske før i tiden

Fiskekompis.no fikk tips om et gammelt bilde fra laksefisket før i tiden av Bjørn Eiring, i Bodø, vi fikk låne bildet av ham. Som bildet viser står man på rekke og rad på elvas "beste" fiskeplass på den tiden, brua. Du kan klikke på bildet for større versjon.

Beiarelva

Bjørn Eiring er spesielt godt kjent i denne elva og vi spurte om han kjente noe til fisket på den tiden. Her er hva han erindrer fra den tiden:

"Jeg har ingen "spesiell" historie om dette, annet enn at det på den tiden ble fisket med svært lange bambusstenger (5-7 meter?).  Jeg husker disse ble sendt " i bunter" med lokalbåten fra Bodø og til "cooputsalgene" i bygda.  Annet fra den tiden var at mange beiarværinger lagde "egne" sluker, ofte en etterligning av den roterende "Devonsluken", med fem(!) dreggsett på. Til tider ble det fisket svært mye laks av beiarværingene, og siden velstanden ikke var så stor var det mye "naturalhusholdning" og derav ofte laksemiddager på sommer/høst.  Til tider så ofte at ungene "sprang til skogs" for å slippe unna...
Men tilbake til bildet.  Når så mange fiskere stod på brua og fisket måtte det jo medføre visse problemer når noen fikk "fast fisk".  Man måtte jo "på land" for å berge fangsten, og da var det nærmest en slags "kanossagang" forbi andre fiskere og stanga måtte holdes på utsiden av de sprossene brua var konstruert med (se bildet ).  I det hele tatt med svært stor risiko for å miste fisken under dette.  Men sikkert både spennende og artig"

Vi takker Bjørn Eiring for det morsomme bildet. Har du en historie å dele med oss så skal vi gjerne legge det ut på nett, klikk her for å sende oss kontaktskjema.