Verdens beste fiskeplass?

Saltstraumen i Nordland fylke er definitivt en meget god fiskeplass. Verdensrekorder er satt her og store utgaver av kveite, torsk, sei og steinbit er vanlig. Mest preger nok seien denne perlen, å fiske seg fersk fisk her er lettere en å kjøpe fisk på REMA 1000. Vi tok oss en tidlig fisketur for å sjekke forholdene og døpe nytt utstyr før sesongen setter inn.

Napp ble det, og middag for 2 familier var sikret

Nyinnkjøpt utstyr ble testet før sesongen. Shimano Twin Power 6000 og Guideline LPXe 20-60 gram koster veiledende rundt 7000 kroner. Kvalitetsutstyr som er tenkt å brukes i vanskelige elvepartier med tett buskas og steinete grunn. Med en farverik sluk på 60 gram ble det 4 feite små middagstorsker. Nystrålet torsk neste dag smaker fortreffelig, her er oppskriften:

  • Fileter torsken (beinfri)
  • Salt den godt kvelden før du skal spise den
  • Ta den opp og skyll av saltet
  • Dampkok den i kasserolle
  • Server sammen med løk i smør, gulrot og potet og en liten rømmeklatt kansje

NB! Å spise fisk gir ca 30 % bedre opptak av såkalt fiskeolje i forhold til capsler utvunnet fra leveren (med mye PCB på kjøpet)

Farverike sluker og bunnfiske gav fin torsk

Det er alltid noen som fisker i Saltstraumen

Å fiske i Saltstraumen krever ofte ganske røft utstyr, spesielt hvis du skal fiske i selve straumen. Pilker på 100 gram og oppover er nødvendig for å i det hele tatt komme ned mot bunnen.